wtorek, 18 kwietnia 2017

CIASTO BEZ PIECZENIA Z KRAKERSAMI

KUŹNIA HOME - OPISANE Z DOMU



Składniki na małą blaszkę:

3 paczki solonych krakersów
1 puszka masy krówkowej
2 op. kremu do karpatki( potrzebne mleko)
1 l. śmietany 30%
1 op 250 g serka mascarpone 
3 śmietan-fixy
mała paczka orzeszków solonych
1 cukier waniliowy
cukier puder


Przygotowanie:

Rozkładam na blaszkę jedną warstwę krakersów, jeden obok drugiego,
Na krakersy rozsmarowuje masę krówkową, zostawiam troszeczkę na koniec do polania góry,
Na masę krówkową znowu układam kolejną warstwę krakersów, 
Na krakersy daje przygotowaną masę karpatkową, 
I na masę karpatkową kolejno trzecią warswę krakersów,
Później ubijam śmietanę,dodaje trochę cukru pudru, 1 cukier waniliowy i  na koniec śmietan-fixy, i powoli dodaje do bitej śmietany mascarpone- to wszystko kładę na krakersy.
Na bitą śmietanę posypuję zmielone wcześniej orzeszki solone i polewam rozgrzaną ale zimną polewą karpatkową.

Ciasto bardzo smaczne, polecam.


SMACZNEGO;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz