środa, 18 stycznia 2017

PRZEPIS NA CIASTO DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ

SMACZNIE

-z racji tego że na śląsku mamy teraz ferie i dzieci są w domu, a że lubią bardzo słodkie pyszności-w Kuźni Home taka sytuacja:-)


składaniki: 70g drożdży
50g cukru
szklanka mleka
2 żółtka
1 jajko
580g mąki
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki soli
40g oleju
120g miękkiego masła
i owoce jakie bądź

wszystko razem wymieszać i wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem, na placek wyłożyć owoce i posypać kruszonką,  jak chcecie cieńsze ciasto to można wyłożyć na dwie formy.
kruszonka: 70g mąki krupczatki
50g cukru
50g masła
jak ktoś lubi dużo kruszonki można zrobić podwójną porcję.

w Kuźni Home mamy różne smaki, a więc połowa ciasta jest tylko z kruszonką, a druga połowa ze śliwkami;-) 
piec w temp. do 180 stopni, czas 45-50 min.
SMACZNEGO;-)



2 komentarze:

  1. Jezeli to wszystko tak pieknie wyglada ,to ciasto z pewnoscia pyszne😋

    OdpowiedzUsuń
  2. naprawdę pyszne, to ciasto drożdżowe, smakowało wszystkim;-) polecam

    OdpowiedzUsuń